Personer i Den katolske Kirke, man kan kontakte, hvis man vil lære mere
Præst Daniel Nørgaard Mobil: 60 90 15 05 E-mail: dnjesuitterne.org
Præst Sigurd Svarre Stangeland Mobil: 91 47 08 61 E-mail: stangelandkatolsk.dk
Diakon Kaare Nielsen Mobil 60 94 94 10 E-mail: knkatolsk.dk
Søster Anna Mirijam Kaschner Mobil: 20 43 52 90 E-mail: amkkatolsk.dk
Søster Susanne Hoyos Mobil 21 49 28 55 E- mail: susannecsjdanmark.dk
Det er selvfølgelig også altid muligt at kontakte den lokale sognepræst. Find din lokale menighed her.
"Lad os tale om tro"
"Mange mennesker befinder sig ofte langt fra de sammenhænge, hvor det stadig er muligt og naturligt at tale om tro. Samtidig kan de godt have en længsel efter at tale om tro, men ved ikke, hvor de skal gå hen. Derfor er det vigtig at finde nye metoder og etablere nye fora, hvor der kan tales om tro. Et sådant initiativ er taget med konceptet ”Lad os tale om tro.” Det er et fælleskirkeligt projekt, som vi som katolsk Kirke også er med i." Biskop Czeslaw Kozon, juli 2024.
Projektet "Lad os tale om tro" er et innovativt fælleskirkeligt initiativ mellem Den katolske Kirke og bl.a. Danske Kirkers Råd, Bibelselskabet, Frelsens Hær og FrikirkeNet. Formålet er at få flere danskere til at tale om tro på en afslappet og uhøjtidelig måde. Den katolske Kirke har været med til at præge projektet fra start, og diakon Kaare Nielsen er den katolske kontakt for projektet.
På denne side har vi samlet forskellige ressourcer til dem, der måtte ønske at lære mere om den katolske tro. Du finder mere information om selve projektet ude i højre side (under "Projektets eksterne ressourcer").
"Lad os tale om tro" består af nogle korte videoer af forskellige samtalepar, som er sammensat på en måde, så videoerne har en bred appel. Samtaleparrene repræsenterer forskellige aldre, etnisk baggrund og trosretninger. Dette skal tjene som inspiration for dem, som ser videoen, så de lettere får sat tanker og samtaler i gang. Videoerne er udelukkende præsenterende og faciliterende – ikke missionerende. Der serveres ikke færdige svar, men der gives nogle bud på, hvordan kristendommen kan italesætte nogle af de eksistentielle spørgsmål, der presser sig på. Hver samtalevideo slutter med en række åbne spørgsmål, hvor den enkelte kan vælge at svare på de spørgsmål, der giver mening. Dermed er samtalen i gang. Man kan bruge videoerne i en én til én-samtale eller i en gruppe, f.eks. ved firmelsesundervisning eller i en bibelgruppe.
Nedenfor er der et eksempel på en video (billede) og efterfølgende spørgsmål (klik på billedet for at forstørre det). Selve videoerne kan ses på projektets hjemmeside www.ladostaleomtro.dk eller ved at klikke i menuen i højre side.
Samtaler om katolsk tro - online og gratis
Samtalegrupperne er chancen for at høre mere om den katolske tro og samtidig få gode samtaler med andre. Det er uforpligtende og man behøver ikke at have nogen forudsætninger. Samtalegrupperne er et landsdækkende tilbud, så man vil møde mennesker fra alle dele af Danmark. Fælles for alle er, at man er interesseret i at lære mere om den katolske tro og tale om tro med andre. Vi tager udgangspunkt i Sycamore-filmene (du kan læse mere om Sycamore i næste afsnit nedenfor). Læs mere om samtalegrupperne her.
Gode bøger om katolicismen
Nedenfor har vi samlet nogle forslag til læsning til alle, som er interesserede i den katolske tro, og som i ro og mag ønsker at dykke ned i emnet. Titlen på bogen linker direkte til Pastoral-Centrets webshop, hvor bogen kan købes.
Tweet med Gud I denne bog finder du 200 spørgsmål fra unge mennesker om Gud, tro og moral og alle troens centrale temaer. P. Michel Remery svarer med korte, præcise svar og mange henvisninger til videre fordybelse. Denne bog kan hjælpe dig, hvis du ønsker at vokse i troen og udvikle dit forhold til Jesus. Du får en introduktion til, hvad Bibelen og Den katolske Kirke siger om troen på Gud.
Sycamore - hvad tror katolikker på? Katolsk tro forklaret P. Stephen Wang fortæller med denne lettilgængelige bog, alt hvad man kan ønske at vide om den katolske tro. 20 korte kapitler, der fortæller om troens kerne og katolsk praksis – skrevet for den, som møder troen for første gang såvel som de, der ønsker at uddybe en tro, de allerede har.
YOUCAT er en katekismus for unge og voksne. Et illustreret opslagsværk, hvor den katolske tro bliver behandlet ud fra troens 4 søjler: 1) Hvad tror vi på; trosbekendelserne 2) De kristne mysterier - sakramenterne og de liturgiske fejringer, hvor Gud møder os 3) Livet i Kristus - hvad er meningen med vores liv på jorden, hvad er vi kaldet til som kristne, hvordan bør vi leve, hvis vi er Kristi efterfølgere 4) Bøn - hvad sker der i bøn; forskellige former for bøn
Genopdag den katolske tro Forfatter Matthew Kelly har skrevet en guide til et rigt og meningsfuldt åndeligt liv baseret på den katolske tro. Han forklarer katolsk praksis og spiritualitet på en måde, så det bliver mere end relevant for en ganske almindelig person i dagens Danmark.
Katolicismen Med udgangspunkt i Jesu Kristi liv og lære gennemgår biskop Robert Barron de vigtigste elementer ved katolsk tro - fra sakramenter, tilbedelse og bøn, til Maria, apostlene og helgenerne, til en forklaring af begreber som nåde, frelse, himmel og helvede - med talrige referencer til kunst, litteratur, arkitektur, personlige historier, den hellige skrift, filosofi og historie. Se evt. mere på (link til YouTube).
25 Spørgsmål og Svar om Katolsk Tro
Et lille hæfte, som stiller skarpt på nogle af de mest almindelige svære spørgsmål om den katolske tro og livet generelt. Hæftet kan læses gratis online her.
Den katolske Kirkes konvertitkursus
Selvom kurset primært henvender sig til personer, der overvejer at blive katolikker, er det et rigtigt godt sted at lære om den katolske tro. Her vil man sammen med andre kunne stille spørgsmål og få svar løbende, mens man går emnerne igennem. Læs mere om konvertitkurset her.
Projektets eksterne ressourcer
Alle linksene åbner i nyt vindue